تبلیغات کلیکی (PPC) چگونه کار می کند؟

تبلیغات کلیکی (PPC) چگونه کار می کند؟ | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن
فهرست مطالب

روش های تبلیغاتی متعددی وجود دارند که می توان از آن ها به منظور افزایش ترافیک ورودی سایت، برندینگ و افزایش نرخ تبدیل بهره گرفت؛ اما به نظر شما کدام استراتژی بازاریابی موفق تر است و در زمان مشخصی به بازدهی مطلوب می رسد. بعد از کمی جستجو، شاید برایتان سؤال شده باشد که انواع تبلیغات کلیکی چیست و چگونه می توان از آن بهره گرفت؟

اگرچه ۴۵ درصد از مشاغل کوچک به نوعی تبلیغات آنلاین انجام می دهند؛ اما پرداخت تبلیغات کلیکی یا PPC یکی از روش های بسیار کارآمد تبلیغات است که می توانید از ویژگی های آن به بهترین شکل بهره بگیرید. در ادامه به طور کامل به شما خواهیم گفت که مفهوم، انواع و مزایای PPC چیست.

تبلیغات کلیکی چیست؟

تبلیغات کلیکی یا Pay Per Click یکی از شاخه های دیجیتال مارکتینگ و نوعی تبلیغات آنلاین است که وب سایت شما را در صفحه نتایج جستجو (SERP) یا قسمتی از سایت (در نوارهای بالایی و پایینی یا ستون های کناری) برای کاربران نمایش می دهد و به ازای هر کلیک بر روی لینک وب سایت، هزینه ای از شما دریافت می کند.

برای مثال، هنگامی که شخصی کلمات کلیدی با عبارات خاصی را در موتور جستجو وارد می کند، وب سایت شما به عنوان یکی از نتایج جستجو در صفحه نخست نتایج جستجو ظاهر می شود و بازدیدکنندگان را به کلیک کردن بر روی آن ترغیب می کند.

در این میان، تفاوتی ندارد که جایگاه اصلی سایت شما در صفحه دوم باشد یا هزارم، تا زمانی که هزینه ای بابت تبلیغات پرداخت کنید می توانید در صفحه نخست بمانید.

تفاوت CPC و PPC چیست؟

تفاوت CPC و PPC چیست؟ | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

بسیاری افراد دو مفهوم CPC و PPC را با یکدیگر اشتباه می گیرند. بنابراین، اگر برای شما نیز سؤال شده است که تفاوت CPC با تبلیغات کلیکی چیست، بدانید که تنها نیستید. این دو مفهوم بسیار به هم نزدیک و مرتبط هستند.

CPC مخفف «Cost Per Click» به عبارت «هزینه به ازای هر کلیک» ترجمه می شود و مبلغی است که تبلیغ کننده برای هر کلیک روی تبلیغ، از شما دریافت می کند. بنابراین، شما در هنگام انجام روش تبلیغ PPC باید هزینه ای در ازای هر کلیک پرداخت کنید که آن را CPC می نامند.

مزایا و معایب استفاده از تبلیغات کلیکی

شاید با خود بیندیشید که مزیت قرار گرفتن موقت در صفحه نخست و استفاده از استراتژی بازاریابی PPC چیست؟ مزایای تبلیغات کلیکی شامل موارد زیر هستند:

  • PPC نتایج سریع ایجاد می کند.
  • تبلیغات کلیکی مقرون به صرفه هستند.
  • به راحتی می توانید تبلیغات کلیکی را کنترل و آزمایش کنید.
  • تغییرات الگوریتم گوگل تأثیر اندکی بر تبلیغات کلیکی دارند.
  • داده های به دست آمده از PPC می توانند استراتژی SEO شما را بهبود ببخشند.
  • PPC به شما این امکان را می دهد که مشتریان ایده آل خود را هدف قرار دهید.
  • تبلیغات کلیکی به شما کمک می کند حتی با رتبه پایین نیز به صفحه نخست SERP راه پیدا کنید.
  • تبلیغات کلیدی به معرفی برند تجاری و کسب و کار شما به مخاطبان بیشتر و محقق سازی برندینگ کمک می کنند.

در کنار مزایای متعدد تبلیغات کلیکی، معایبی نیز وجود دارند. متأسفانه بسیاری از سایت ها با استفاده از ربات ها، برنامه ها و… تعداد کلیک های صورت گرفته بر تبلیغات شما را افزایش می دهند تا درآمد بیشتری به دست بیاورند. به این ترتیب، ترافیک ورودی سایت به صورت فیک یا جعلی بالا می رود؛ اما بازخورد مطلوب ایجاد نمی شود.

یکی دیگر از معایب تبلیغات کلیکی، عدم افزایش قابل توجه نرخ تبدیل است. PPC می تواند سایت، خدمات یا محصولات شما را در معرض دید مخاطبان قرار دهد؛ اما این روند همیشه به خرید منجر نمی شود.

شما باید دانش لازم برای ایجاد یک کمین تبلیغاتی مناسب و زمان کافی برای بهینه سازی و توسعه کمپین ایجادشده را داشته باشید؛ در غیر این صورت، نتیجه مطلوبی به دست نمی آورید.

انواع تبلیغات کلیکی چیست؟

پیش از هر چیزی باید بفهمید که مناسب ترین نوع PPC چیست. مناسب بودن تبلیغات، به نوع و سایز کسب و کار شما بستگی دارد. به طورکلی، انواع تبلیغات کلیکی شامل موارد زیر هستند:

  1. تبلیغات در جستجو (Search ADs)

حتماً تاکنون عبارت «AD» را در کنار لینک برخی از نتایج جستجو مشاهده کرده اید. این روش تبلیغات را Search Ads میگویند.تبلیغات گوگل یا Google Ads یکی از رایج ترین پلتفرم های این نوع تبلیغات کلیکی است که برندها و کسب وکارها در سراسر جهان از آن بهره می گیرند.

این روش تبلیغات در ایران نیز بسیار رایج است و معمولاً با قیمت حدوداً ۷۰۰ تومان به ازای هر کلیک می توان آن را انجام داد. کافی است یک عبارت های کلیدی مناسب را با استفاده از ابزارهای آنالیز گر کلمات کلیدی پیداکرده و برای Search ADs از آن بهره بگیرید.

الگوریتم گوگل، محتوای شما را به عنوان یکی از نتایج تشخیص داده و در صفحه نخست نتایج جستجو نمایش می دهد.

تبلیغات در موتور جستجو (Search ADs) | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

  1. تبلیغات همسان یا نیتیو (Native ADS)

تبلیغات همسان یا نیتیو مانند بخشی از محتوا برای کاربران نمایش داده می شود و هیچ مزاحمتی برای آن ها ایجاد نمی کند. این نوع تبلیغات کلیکی تحت عنوان «محتوای حمایت شده» یا «محتوای پیشنهادشده» در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد.

معمولاً برندهای تجاری بزرگ از این نوع تبلیغات کلیکی بهره می گیرند؛ اما تبلیغات همسان برای معرفی برندهای ناشناخته یا کمتر شناخته شده نیز روشی مؤثر است.

تبلیغات نیتیو به شما متن و تصویر در محیط سایت نمایش داده می شوند. این تبلیغات می توانند به صورت هدفمند (ازنظر زمان، مکان، ویژگی مخاطبان و…) و تنها به افرادی خاص نشان داده شوند.

تأثیر این تبلیغات بیشتر از تبلیغات بنری و پلتفرم های رسانه ای بوده و ازنظر هزینه، مقرون به صرفه تر است. هزینه این تبلیغات، حاصل ضرب تعداد کلیک درخواستی با قیمت هر کلیک است.

  1. ریتارگتینگ (Retageting)

یکی از روش های تبلیغات، بازگرداندن بازدیدکنندگان قبلی سایت است که به عنوان ریتارگتینگ شناخته می شود. هدف این نوع PPC، کاربرانی هستند که یک بار از سایت شما بازدید کرده باشند.

این نوع تبلیغات کلیکی به صورت هدفمند است و با نمایش دادن تبلیغ سایت و محتوای شما به مخاطبان موردنظر، موجب محقق شدن برندینگ و بالا بردن نرخ تبدیل و ترافیک ورودی سایت شما کمک می کند. هزینه ریتارگتینگ در ایران حدوداً ۱۰۰۰ تومان به ازای هر کلیک است.

ریتارگتینگ در انواع تبلیغات کلیکی | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

  1. تبلیغات بنری (Banner ADs)

تبلیغات بنری که معمولاً در نوار بالایی یا ستون های کناری سایت نمایش داده می شوند، در گذشته تنها به صورت اجاره ای بودند. به این ترتیب، تنها نمایش دادن آن ها در سایت نیز هزینه ای در پی داشت.

امروزه از تبلیغات بنری به عنوان یکی از روش های PPC نیز استفاده می شود و نیازی به پرداخت هزینه به ازای نمایش دادن آن در سایت نیست. تبلیغات بنری در ایران بسیار ارزان است و معمولاً با قیمت حدود ۳۰۰-۵۰۰ تومان به ازای هر کلیک انجام می شود.

بهترین پلتفرم های PPC

 پلتفرم های متعددی وجود دارند که انواع تبلیغات کلیکی را انجام می دهند؛ اما دو نمونه از رایج ترین پلتفرم ها، گوگل و بینگ نام دارند. برای یک درست، در اینجا به شما گفته می شود که مناسب ترین پلتفرم های PPC چیست:

  • Google Ads

گوگل همواره به عنوان یکی از بهترین پلتفرم های PPC شناخته می شود که به طور متوسط، در هر ثانیه ۹۰ هزار سرچ را پردازش می کند. بنابراین، شما می توانید مخاطبان خود را در میان یک جمعیت بزرگ پیدا کنید.

نکته منفی گوگل ادز این است که کلمات کلیدی در این پلتفرم بسیار رقابتی هستند؛ یعنی هزینه تبلیغات شما ممکن است بیشتر شود.

Google Ads | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

  • Bing Ads

تبلیغات در بینگ می تواند شانس پیدا کردن مخاطبان بالقوه را کاهش دهد؛ زیرا مخاطبان این پلتفرم در حدود ۳ میلیون نفر هستند. بااین حال، تبلیغات در بینگ می تواند با هزینه کمتری انجام شود.

Bing Ads | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

  • AdRoll

AdRoll یک پلتفرم هدف گیری مجدد است که تبلیغ را برای افرادی که قبلاً از وب سایت شما بازدید کرده اند نمایش می دهد.

مزیت پلتفرم AdRoll این است که می تواند تبلیغات را در گوگل و سایت های رسانه های اجتماعی نمایش دهد.

AdRoll | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

سخن پایانی

در این مقاله خواندید که تبلیغات کلیکی چیست و چه مزایا، معایب و انواعی دارد. با توجه به اینکه احتمال کلاه برداری در این روش تبلیغ زیاد است، شما می توانید از ارائه دهندگان معتبر این سرویس در ایران کمک بگیرید.

ازجمله ارائه دهندگان ایرانی تبلیغات کلیکی در ایران می توان به یکتانت، صباویژن، مدیااد، تپسل، کاپریلا و کلیک یاب اشاره کرد که خدمات اطمینانی را قیمت مناسب به شما ارائه می دهند.

اگر با خود می اندیشید که بهترین روش PPC چیست، باید بگوییم که جواب این سؤال کاملاً به کسب و کار و ویژگی مخاطبان شما بستگی دارد. بنابراین، با دریافت مشاوره یا پیگیری رفتار مخاطبان خود می توانید بفهمید که بهترین روش برای کسب و کار شما در میان انواع تبلیغات کلیکی چیست.

آیا به دنبال یک آژانس دیجیتال مارکتینگ جدید هستید؟

با ما تماس بگیرید تا به شما بگوییم چطور فکر می‌کنیم، مسائل را چطور تحلیل می‌کنیم و چطور به حل آن اقدام می‌کنیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x