اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM

اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن
فهرست مطالب

بازاریابی شبکه های اجتماعی، استفاده از پلتفرم های مختلف شبکه های اجتماعی برای ارتباط با مخاطبان به منظور برندسازی و افزایش فروش و ترافیک ورودی وب سایت است. در برخورد با این اصطلاح، ممکن است برای شما سؤال شده باشد که SMM چیست؟ SMM شامل انتشار محتواهای عالی در پروفایل رسانه های اجتماعی، افزایش نرخ تعامل (Engagment)، آنالیز نتایج فعالیت های شما و اجرای تبلیغات در شبکه های اجتماعی است. در ادامه مطلب بررسی می کنیم که اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست و چگونه می توان از ویژگی های آن بهره گرفت.

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM چیست؟

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا Social media marketing که به صورت مخفف SMM شناخته می شود؛ عبارت است از ایجاد محتوا برای تبلیغ کسب و کار و محصولات و قرار دادن آن ها در پلتفرم های مختلف شبکه های مجازی مانند فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و پینترست، به منظور افزایش جذب مخاطبان وفادار و تحقق برندسازی، محتوای منحصربه فرد شما باید متناسب با پلتفرم خاصی باشد که در آن به اشتراک گذاشته شده است.

اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی درواقع همه چیز در مورد ملاقات با مخاطبان و مشتریان هدف شما درجایی است که آن ها با یکدیگر و برند شما ارتباط دارند.

درحالی که بازاریابی رسانه های اجتماعی به طور کلی برای رشد کسب و کار شما بسیار مفید و ارزشمند است، استراتژی شما بر اساس اینکه وقت خود را صرف چه پلتفرمی می کنید متفاوت خواهد بود.

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا Social media marketing چیست؟ | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی

پیش از هر چیزی باید بدانید که اصول و رکن های اصلی SMM چیست و چگونه می توان هرکدام را در جهت اهداف خود به کار برد. در اینجا ۵ رکن اصلی بازاریابی شبکه های اجتماعی را بررسی می کنیم:

  1. استراتژی

پیش از هر چیزی باید استراتژی خود را مشخص کنید. بنابراین، یک قدم به عقب برمی گردیم. اهداف شما چه هستند؟ شبکه های اجتماعی چگونه می توانند در دستیابی به این اهداف به شما کمک کنند؟

برای مثال: برخی مشاغل از شبکه های اجتماعی برای افزایش آگاهی مردم از نام تجاری خود استفاده می کنند، اما برخی دیگر از آن برای افزایش بازدید و فروش خدمات یا محصولات بهره می گیرند. این شبکه ها همچنین می توانند ارتباط نزدیکی بین شما و مشتریان ایجاد کنند.

همچنین مهم است که از کدام پلتفرم شبکه های اجتماعی استفاده می کنید. هنگام شروع کار بهتر است چند پلتفرم که فکر می کنید مخاطبان هدف شما در آن ها فعالیت دارند را انتخاب کنید. در ادامه تعیین استراتژی باید مشخص کنید که:

  • چه نوع محتوایی را می خواهید به اشتراک بگذارید؟
  • چه نوع محتوایی مخاطبان بیشتری جذب می کند؟

 برای این کار می توانید از ابزار آنالیزگر استفاده کنید و با پیگیری رفتار مخاطبان در برخورد با پست ها و محتواهای منتشرشده، استراتژی خود را بهبود ببخشید.

  1. برنامه ریزی و انتشار

SMM برای مشاغل کوچک معمولاً با حضور مداوم در رسانه های اجتماعی آغاز می شود. فعالیت در شبکه های اجتماعی به سادگی انتشار محتوا متنی بلاگی در سایت یا آپلود کردن تصاویر و ویدئوها در پلتفرم های مختلف شبکه های اجتماعی است. اما شما باید به جای ایجاد یک محتوای ساده،  برای تولید و انتشار محتواهای خود را از قبل برنامه ریزی کنید.

این محتواها باید در زمان و فرکانس مناسب یعنی بهترین زمان با بیشترین مخاطبین آنلاین برای دریافت بیشترین بازدید و تعامل؛ منتشر شوند. شما همچنین می توانید از ابزارهای برنامه ریزی شبکه های اجتماع مانند Buffer Publish بهره بگیرید.

  1. تعامل

یکی از مهم ترین اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی، نرخ تعامل یا Engagement است. با رشد کسب و کار شما در شبکه های اجتماعی، مکالمات مربوط به برند تجاری شما نیز افزایش می یابد.

مردم در مورد پست های شبکه های اجتماعی شما نظر می دهند و شما را در پست های خود تگ یا منشن می کنند. حتی ممکن است مردم در مورد نام تجاری شما در رسانه های اجتماعی صحبت کنند. شما می توانید با پاسخ دهی مناسب به نظرات و پیام های مخاطبین خود و پیگیری نظرات مردم درباره برند خود، Engagement بالاتری کسب کنید.

تمام این فعالیت ها منجر به معروفیت و شناخته شدن هویت برند شما می شوند که در تحقق برندسازی کمک می کنند و به تدریج متوجه می شوید مشتریان به سرعت با برند شما ارتباط برقرار می کنند.

شما با استفاده از ابرازهای آنالیزگر می توانید تمام پست هایی که از شما نام برده اند (بااطلاع یا بدون تگ و منشن کردن شما) را پیگیری کنید.

  1. تجزیه و تحلیل

پیگیری کردن روند رشد و رفتار مخاطبان شما به طور چشمگیری در بهبود عملکرد شما و کیفیت محتواهای شما مؤثر باشد.

شما می توانید با بررسی و تجزیه و تحلیل رفتار مخاطبان خود و مقایسه داده های به دست آمده از پست های مختلف، جهت فعالیت و استراتژی خود را اصلاح کنید.

  1. تبلیغات

هنگامی که بودجه بیشتری برای توسعه بازاریابی در شبکه های اجتماعی خود دارید، تبلیغات نیز به یکی از گزینه های عالی برای تسریع روند رشد و رسیدن به اهداف تبدیل می شود.

شما می توانید از تبلیغات هدفمند استفاده کنید و دقیقاً مشخص کنید که این تبلیغات در چه زمان، چه پلتفرم شبکه اجتماعی و به چه افرادی (بر اساس جمعیت شناسی، علاقه، رفتارها و…) نشان داده شوند.

مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟ | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

ورود و فعالیت در پلتفرم های مختلف شبکه های اجتماعی به برندهای کوچک و بزرگ کمک می کند تا فروش خود را افزایش دهند و اعتبار بیشتری میان کاربران اینترنت پیدا کنند. به طور مشخص می توان چند مزیت را برای استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی برشمرد:

  • SMM برند تجاری یا کسب وکار شما را به افراد بیشتری معرفی می کند و موجب آگاهی مردم از برند شما می شود.
  • بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM ترافیک ورودی به وب سایت شما را افزایش می دهد.
  • یکی از اهداف مهم هر برند، بهبود رتبه وب سایت و نمایش دادن آن در صفحه نخست موتورهای جستجو است که توسط بازاریابی شبکه های اجتماعی محقق می شود.
  • افزایش تعامل در شبکه های اجتماعی و آگاهی از نظرات و انتقادات مشتریان می تواند به بهبود عملکرد کمک کند.
  • بازاریابی شبکه های اجتماعی موجب تحقق برندینگ می شود و امکان شناخته شدن هویت برند شما در سطح جهانی را ایجاد می کند.
  • افزایش اعتماد مخاطبان و مشتریان با استفاده از SMM موجب اثبات اصالت، تعهد و وفاداری برند به مشتریان خود می شود.
  • یکی از ارزان ترین، موثرترین و کاربردی ترین روش های تبلیغات، بازاریابی شبکه های اجتماعی است.

از کدام پلتفرم شبکه های اجتماعی استفاده کنم؟

از کدام پلتفرم شبکه های اجتماعی استفاده کنم؟ | آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن

با انتخاب پلتفرم مناسب، نصف راه را به سلامت طی کرده اید. یکی از رایج ترین پلتفرم های موجود در ایران، اینستاگرام است که کسب و کارهای مختلفی در آن حضور پیداکرده اند. باوجود فیلترینگ اپلیکیشن هایی مانند توییتر، همچنان شاهد حضور پررنگ کاربران ایرانی در این پلتفرم هستیم.

اما کدام پلتفرم برای کسب وکار شما مناسب است؟ در اینجا برخی ویژگی های پلتفرم های رایج و پرکاربر را شرح می دهیم:

  1. فیس بوک

فیس بوک با ۱.۹۷ میلیارد کاربر فعال روزانه در سراسر جهان، به عنوان یکی از پرمخاطب ترین پلتفرم های شبکه اجتماعی شناخته می شود. فیس بوک مدت ها است که در کشور ایران مسدود شده است و کاربران ایرانی کمی در آن حضور دارند.

بنابراین، بهتر است از این پلتفرم برای ایجاد ارتباط با مشتریان خارجی و معرفی برند در سطح جهانی استفاده کنید.

  1. اینستاگرام

اینستاگرام با ماهیانه ۱ میلیارد کاربر فعال، به عنوان یکی از رایج ترین پلتفرم های شبکه اجتماعی در ایران شناخته می شود.

از اینستاگرام می توان با ترفندها و استراتژی های مختلفی در جهت رشد کسب و کار و برندینگ در داخل و خارج از کشور بهره گرفت.

  1. لینکدین

لینکدین با ۶۷۵ میلیون کاربر فعال ماهانه در سراسر جهان، بهترین انتخاب برای توسعه تجاری، انتشار آگهی استخدام و درخواست همکاری مشاغل و ایجاد روابط مختلف تجاری است.

  1. توییتر

توییتر سال ها است که در کشور ایران فیلتر شده است؛ اما امروز می بینیم که تعداد کاربران فعال ایرانی در این پلتفرم رو به افزایش است

. توییتر ۱۸۶ میلیون کاربر فعال در سراسر جهان دارد و بهترین انتخاب برای بهبود روابط عمومی و خدمات مشتری برند تجاری و کسب و کار شما است.

  1. یوتیوب

یوتیوب به عنوان یکی از موفق ترین پلتفرم های شبکه اجتماعی برای محتوا ویدویی است، روزانه بیش از ۲۴۹ میلیون کاربر فعال دارد. محتواهای آپلود شده در یوتیوب می توانند کوتاه یا بلند باشند و باهدف ایجاد سرگرمی، آموزش یا افزایش آگاهی از برند تجاری تولید شوند.

سخن پایانی

ما در این مقاله به یکی از شاخه های دیجیتال مارکتینگ، اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی پرداختیم. شما با در نظر داشتن ویژگی های ذاتی هر پلتفرم برای یازاریابی شبکه های اجتماعی می توانید یک یا چند مورد را از میان آن ها انتخاب کرده و در آن ها فعالیت کنید. به این ترتیب، می توانید بهترین پلتفرم و مخاطبان بالقوه خود را پیدا کرده و استراتژی خود را تقویت کنید. شما همچنین می توانید با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل، زمینه لازم برای بهبود عملکرد خود و رشد برند تجاری را مهیا کنید.

آیا به دنبال یک آژانس دیجیتال مارکتینگ جدید هستید؟

با ما تماس بگیرید تا به شما بگوییم چطور فکر می‌کنیم، مسائل را چطور تحلیل می‌کنیم و چطور به حل آن اقدام می‌کنیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x