کی به سراغ طراحی وبسایت اختصاصی برویم؟

کی به سراغ طراحی وبسایت اختصاصی برویم؟ | دپارتمان طراحی وبسایت آژانس دیجیتال مارکتینگ دیماژن
فهرست مطالب

حتما اصطلاحاتی مانند طراحی وبسایت اختصاصی و قالب آماده را شنیده‌اید.
وبسایت پایدارترین و مطمئن‌ترین پایگاه و نقطه تماس کسب و کار در فضای دیجیتال مارکتینگ است. بیشتر فعالیت‌های اصلی کسب و کارها روی وبسایت انجام می‌شود و به همین دلیل انتخاب روش درست برای داشتن یک وبسایت ارزشمند از هزینه‌های مجدد و هدررفت منابع مارکتینگ و بازاریابی جلوگیری می کند. اما کسب و کاری که در مرحله طراحی وبسایت خود قرار دارد با سوالات زیادی مواجه می‌شود. یکی از این سوالات این است که کدام کسب و کار شرایط طراحی وبسایت اختصاصی را دارد؟ اگر شما هم این سوال را دارید این مطلب برای شماست. به شما می‌گویم که طراحی وبسایت اختصاصی چیست و به درد چه نوعی از کسب و کار می‌خورد؟

چه زمانی به سمت وبسایت اختصاصی برویم؟

وبسایت‌ها انواع مختلفی دارند. صرف نظر از امکاناتی که دارند، به لحاظ فنی دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که اینجا به ۲ ویژگی مشترک همه آن اشاره می‌کنم. این دو ویژگی به ما کمک می‌کنند که بفهمیم که طراحی وبسایت اختصاصی چیست و  چه زمانی باید به سمت آن برویم؟

زبان برنامه نویسی وبسایت

همه وبسایت ها با یک زبان برنامه نویسی ایجاد می‌شوند. زبان‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام قدرت‌ها و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. زبان‌هایی مانند PHP، ASP.NET،PITON‌ و … .

یک وبسایت – چه از یپش نوشته شده باشد ( برای وبسایت قالب آماده ) و چه از ابتدا و برای شما نوشته شود ( طراحی وبسایت اختصاصی ) با این زبان‌ها نوشته می‌شوند.

فرآیندها و معماری وبسایت

همه وبسایت‌ها دارای یک معماری هستند. این معماری تعیین کننده منطق دریافت و پردازش اطلاعاتی است که با‌ آن سر و کار دارد. صرف نظر از اینکه وبسایت با چه معماری اطلاعاتی تولید می‌شود، دارای یک معماری به خصوص است. این معماری به شکل کامل وابسته به فرآیند مورد نیاز طراحان و کاربران آن وبسایت است.

تعریف طراحی وبسایت اختصاصی

طراحی وبسایت با توجه به دو ویژگی بالا دقیقا مثل طراحی یک اتوموبیل است. شما در بازار اتوموبیل‌های متنوعی می‌بینید با ویژگی و آپشن‌ها متفاوت که عمده محصولات بازار هم از همین جنس هستند. تعداد اتوموبیل‌هایی که برای مصارف خاص تولید می‌شوند بسیار اندک هستند. مثل کامیون‌های عظیم معادن! یا اتوموبیل‌های سفارشی.

وبسایت هم همینطور است. از آنجایی که عمده کسب و کار‌ها فرآیند‌های یکسانی دارند، می‌توان با ایجاد پلتفرم‌های یکسان و پیش‌بینی فرآیندهایی که به صورت روتین در بیشتر آنها وجود دارند، از صرف هزینه برای تولید یک چیز اختصاصی جلوگیری و سرعت بالایی هم بدست آورد.

اگر بخواهم در یک جمله بگویم که طراحی وبسایت اختصاصی چیست اینطور می‌گویم: آفرینش یک فرآیند(معماری وبسایت) منحصر به فرد و خاص و غیر عمومی از طریق کدنویسی خالص وبسایت.

چه موقع به وبسایت اختصاصی نیاز دارید؟

برای پاسخ به این سوال یک چک لیست برای شما آماده کرده ام. این سوالات را پاسخ دهید. سپس، خودتان به احتمال زیاد می‌فهمید که کسب و کار شما به چنین چیزی نیاز دارد یا خیر؟

سوالات به این ترتیب پرسیده می‌شوند و بعد از هر سوال، می‌گویم که چه چیزی پیش روی شماست.

مشابه کسب و کار شما وجود ندارد؟

آیا شما کسی هستید که برای اولین بار می‌خواهید یک فروشگاه آنلاین تاسیس کنید؟ آیا قبل از شما وجود نداشته است؟ اگر چنین است، شما به طراحی وبسایت اختصاصی احتیاچ دارید. کسب و کارهایی که حاصل یک ایده جدید هستند و می‌خواهند در وبسایت خود، پردازشی انجام دهند که تا پیش از آن وجود نداشته، باید با کدنویسی خالص وبسایت خود را ایجاد کنند.

آیا وبسایت شما به نرم افزار خاصی متصل خواهد شد؟

خیلی اوقات وبسایت‌ها مثل یک اپلیکیشن، در پشت صحنه به نرم‌افزارهای دیگری متصل هستند و در بوسیله این اتصال، پردازشی صورت می‌گیرد. اگر شما در فرآیند خود، تمام یا بخشی از اطلاعات خود را از یک نرم افزار دیگر دریافت می‌کنید یا اطلاعاتی را به آن ارسال می‌کنید و در اصطلاح با آن یکپارچه است، به طراحی اختصاصی احتیاج دارید.

به طور مثال اگر شما یک نرم افزار انبار دارید که مایلید موجودی انبار شما با فروشگاه آنلاین یکپارچه باشد – به این معنی که به ازای یک فروش در وبسایت، همانجا موجود انبار نیز یک عدد کسر شود، شما به طراحی اختصاصی احتیاج دارید.

این امر یک شرط دارد. اینکه نرم‌افزار شما برای اتصال به هیچ سیستم آماده‌ای (مثل وردپرس) زیرساختی ارائه نکرده باشد. بسیاری از نرم‌افزارهای حساب‌داری، انبار، رزرو، فروش و مانند اینها،  به دلیل لزوم ذو یکپارچکی و خودکار سازی در دنیای امروز، زیرساخت لازم برای اتصال به بسیاری سیستم‌های آماده مانند وردپرس را ارائه می‌کنند.

حجم بالای رفت و برگشت اطلاعات و رویدادهای در لحظه وبسایت شما بالاست؟

ممکن است شما دارای حجم بسیار زیادی از رفت و برگشت باشید. پردازش‌های مختلف و سنگین زیادی در لحظه روی وبسایت شما جریان پیدا کند. به طور مثال، یک بانک هستید، یا فروشگاهی مانند دیجیکالا می‌خواهید. در اینجا باید کدنویسی اختصاصی کنید تا همه چیز یکپارچه و در کمترین حجم ممکن رخ دهد. یادتان باشد. کسی برای یک شهر با ۱۰۰۰ نفر جمعیت، استادیوم ۱۰۰ هزار نفری نمی‌سازد.

اگر پاسخ شما به یکی از سوالات بالا مثبت است، در اینکه باید وبسایت اختصاصی داشته باشید شک نکنید.

برون‌سپاری طراحی وبسایت اختصاصی

سوال این است که کار طراحی وبسایت اختصاصی را درون شرکت انجام دهیم یا برونسپاری کنیم؟

پاسخ به این سوال تا حدود زیادی مشخص است. وقتی ابعاد نیازمندی های حرکت به سمت طراحی اختصاصی را بررسی می‌کنیم، متوجه خواهیم شد که شرایط استثنایی برای برون سپاری این نوع پروژه ها حاکم است.

پروژه های طراحی وبسایت اختصاصی شرایط زیر را دارند:

پیچیدگی زیادی دارند.

  • در طول زمان به صورت متناوب در حال توسعه هستند.
  • نیازمند پشتیبانی دقیق هستند.
  • زیرساخت فنی (سروها) خاصی را می‌طلبند.

تمامی اینها، یعنی یک تیم چند نفره برای طراحی اختصاصی یک وبسایت نیازمند است. در ایران به طور عمومی چنین تیم‌هایی یکجا وجود ندارند و اگر هم باشند، به دلیل پیچیدگی این جنس کارها، یا در حوزه های اختصاصی فعالیت می‌کنند – به طور مثال در حوزه تولید سایتهای سنگین مانند پورتال‌های خاص و یا وب اپلیکیشن‌هایی با تمرکز بر حوزه هایی خاص فعالیت می‌کنند – و یا مجموعه سفارش دهنده را مجبور به پذیرش استانداردهای خود می‌کنند.

بنابراین، باید بدانید که برای برون سپاری پروژه های طراحی وبسایت اختصاصی، شما باید با در نظر گرفتن آنچه که گفته شد، واقعا به این نتیجه رسیده باشید که این برونسپاری دارای منافعی بیش از ضررهای آن است.

آیا به دنبال یک آژانس دیجیتال مارکتینگ جدید هستید؟

با ما تماس بگیرید تا به شما بگوییم چطور فکر می‌کنیم، مسائل را چطور تحلیل می‌کنیم و چطور به حل آن اقدام می‌کنیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x